ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Att hyra bil - Hyra bil och allt om biluthyrning
Biluthyrning - Aktuell information gällande BiluthyrningAtt hyra bil

Ofta kan det vara praktiskt och även billigt att hyr bil på en biluthyrning istället för att köpa en egen bil. Skälen till att hyra bilar variera mycket och vissa familjer i större städer som bor centralt klarar sig bra helt utan bil förutom under längre semesterresor eller när de köper större varor som inte möbelaffären eller TV-butiken kan köra hem.

På semesterresor kombineras bilhyrning ofta med flyg till resmålet och då ger hyrbilen möjlighet att uppleva mer på resmålet. Biluthyrning sker ofta till affärsresenärer som har krav på effektivt utnyttjande av tiden och undviker därför ofta publika färdmedel på nya platser.

Längd på biluthyrning

Biluthyrarna hyr alltid ut bilar dygnsvis eller längre perioder. Priset per dygn du hyr bilen minskar ju längre du hyr bilen.Kostnad för att hyra bil

Att anlita en biluthyrning kostar ofta betydligt mindre än man tror. Det går i Sverige att hyra bil för mindre än 200 kr per dygn med ganska många fria mil.

De billigaste hyrbilarna är kanske inte alltid stora eller helt nya men oftast är ju hyrbilen till för att transportera dig mellan två punkter och bekvämligheten är inte det allra viktigaste.

Fria mil vid biluthyrning

Ofta när du hyr bil så kan du välja på att få fri mil vilket innebär att du betalar lika mycket oavsett hur mycket du kör. Dock måste du tanka bilen när du lämnar tillbaka den.

Det finns också bilar som hyrs ut med ett begränsat antal fria som t.ex. 25 fira mil per dygn bilen hyrs.

Hämta och lämna bilen på olika ställen

Många, men inte alla, biluthyrarna erbjuder möjligheten att hyra bilen på ett ställe och lämna tillbaka bilen på andra ställen. De större biluthyrningsfirmor som är stora brukar kunna erbjuda att du droppar av bilen på ett annat ställe för en extra avgift men om du utnyttjar mindre biluthyrare finns sällan denna möjlighet.

Extratillbehör när du hyr bil

När du hyr bil kan du ofta begära att få hyra vissa extra tillbehör som kan vara bra att ha. Detta kan vara:

  • Bilbarnstol anpassad för den hyrda bilen
  • Takbox för vinterresan
  • Cykelställ till hyrbilen
  • Biluthyraren kan sätta på dragkrok på en del bilar