ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hyra Släpvagnar - Mycket fakta om att hyra släpvagn och biluthyrning
Biluthyrning - Aktuell information gällande BiluthyrningHyra Släpvagnar

Att hyra en släpvagn är mycket vanligt och till skillnad från bil så kan släpvagnar hyras per timme. Dock kan det vara dyrare att hyra en släpvagn 3 timmar än att hyra en lite bil i ett dygn.

Det händer faktiskt att personer som hyrt släpvagnen upptäcker när de ska koppla på den på bilen att bilen inte har någon dragkrok så om du ska hyra släpvagn kan det vara bra om bilen som ska dra släpvagnen också har en dragkrok. Om du inte har en bil med dragkrok kan du hyra en bil med krok eller hyr du en lite flyttbil. Dessutom finns det två olika släpvagnskopplingar vilket gör ett alla släpvagnar inte går att koppla till bilen elektriskt om man inte ha tillgång till rätt adapter.Storlekar på släpvagnar att hyra

Det finns många olika storlekar på släpvagnar att hyra och det som är viktigt att tänka på är vilka dimensioner gällande längd och bredd som din släpvagn behöver ha men också hur tungt du ska lasta din hyrda släpvagn.

Maximal hastighet för släpvagnar

Något som är lätt att missa när man någon gång hyr en släpvagn är att du inte får köra snabbare än 80 km/h med släpvagnen och om din släpvagn är obromsad och vikten är mer än halva bilens tjänstevikt så gäller 40 km/h.