ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Biluthyrning - Betala hyrbilen med kreditkort
Biluthyrning - Aktuell information gällande BiluthyrningBetala hyrbilen med kreditkort

Att betala hyrbilen med ett kredit-, betal- eller bankkort är smart eller nästan alltid ett bra får biluthyraren. Det är av fler olika anledningar som du bör använda kreditkortet när du fixar biluthyrningen.

Försäkring av hyrbilen via betalkortet

När du betalar en biluthyrare med ditt betalkort så ingår oftast en försäkringsdel i betalkortet. Denna försäkring varierar från kort till kort men kan vara så att du har ett inbyggs försäkringsskydd mot stöld i bilen eller vissa skador på bilen som inte täcks av biluthyrarens försäkring.

Att använda betalkortet när du hyr bil kostar ingenting extra utan biluthyraren vill att du gör så och dessutom så får du bonus på vissa betalkort.Deposition via betalkortet

Biluthyraren vill att du betalar med kort eftersom det blir lättare att ta en deposition för hyrbilen ifall du inte skulle återlämna den i tid eller inte återlämna den överhuvudtaget. Detta görs på så sätt att biluthyrningsfirman gör en preliminär debitering på ditt kort, på upp till cirka 20.000 kr beroende på land och bilmodell, vilken biluthyraren har som säkerhet om du inte lämnar tillbaka bilen med full tank, bilen har skador som inte täcks av försäkringen eller om du lämnar tillbaka bilen försent samt för eventuell självrisk.

För att kunna använda betal- eller kreditkortet som betalning måste du därför ha ett kvarvarande kreditbelopp som täcker biluthyrarens preliminära debitering.